Kattenverzorging Vlissingen
Honden uitlaten

Werkwijze

Kennismakingsgesprek
Voor de eerste wandeling vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats bij u thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we de wensen van u en uw hond. We zullen het o.a. hebben over de karaktereigenschappen, de gezondheid en overige zaken van uw hond. Op die manier probeer ik een inschatting te maken of de hond in de groep past en, het allerbelangrijkst, om te kijken of de hond er plezier aan beleeft. Tijdens dit gesprek worden tevens de algemene voorwaarden en het sleutelcontract met u doorgenomen en bij akkoord ondertekend.

Eerste wandeling
Tijdens de eerste wandeling(en) zal de hond aan de lange lijn blijven. Zo kan ik goed observeren hoe de hond zich aanpast in de groep en zo kan hij/zij op eigen tempo wennen. Zodra de hond gewend is aan de groep en goed reageert op de commando's, mag de hond onaangelijnd meelopen, tenzij anders is besproken.

Wandelen in groep
Ik houd de groepen klein zodat ik een goed overzicht heb en iedere hond de aandacht kan geven die hij/zij verdient. Alle honden dragen een halsband en penning met daarop de contactgegevens van Jaxx & Co hondenuitlaatservice. De wandelingen duren gemiddeld een uur en zullen plaatsvinden in een van de toegestane losloopgebieden. De groepswandelingen zijn van 10:30-11:30 uur. De hond zal dan ongeveer 1,5 tot 2 uur weg zijn van huis.

Wandelen individueel
Honden die niet geschikt zijn om met de groepswandelingen mee te gaan, kunnen ook individueel worden uitgelaten. Hierbij kunt u denken aan oudere honden met bijvoorbeeld artrose, een blessure of bij herstel van een operatie. Het komt ook wel eens voor dat een hond het gewoon niet prettig vindt om in groepsverband te wandelen, ook dan kan een individuele wandeling een uitkomst zijn. De tijden zijn in overleg. Deze wandelingen duren 45 minuten. Extra tijd is bespreekbaar.

Avondwandeling individueel

Een individuele avondwandeling behoort ook tot de mogelijkheden, De tijden voor deze wandeling zijn in overleg en worden gedaan tussen 17:00 en 20:00. Deze wandelingen duren 3o minuten.

Puppywandeling (tot 6 maanden)
Er wordt rekening gehouden met de wandelrichtlijnen voor een pup (5 minuten per levensmaand). Deze wandelingen worden enkel individueel gedaan. Hierbij hoort ook spelen en bijvoorbeeld het trainen van de basiscommando's indien gewenst. Dit gaat in overleg met de eigenaar. Vanaf 11 maanden mogen ze mee met de roedelwandelingen. Duur 45 minuten 

Hardlopen of fietsen
Het kan zijn dat u de conditie van uw hond wilt verbeteren of dat uw hond wat overgewicht heeft. Dan kan een intensievere bewegingsvorm hierbij helpen. Bij honden die nog geen bewegingsachtergrond hebben, zal ik dit uiteraard op een verantwoorde manier opbouwen naar het gewenste niveau door middel van een opbouwschema.. Andere vormen van activiteiten zijn tevens bespreekbaar, ook als uw hond bijvoorbeeld extra ondersteuning nodig heeft bij revalidatie. Duur 30 minuten. Extra tijd is bespreekbaar.

Kattenverzorging aan huis
Als u zorg voor uw kat nodig heeft als u een paar dagen weg bent of op vakantie gaat, bied ik zorg op maat. Ik geef de kat(ten) eten, ververs het water en verschoon de kattenbak. Uiteraard geef ik de kat(ten) de aandacht die nodig is.

Vervoer
Ik haal de hond bij u thuis op met een speciaal ingerichte bus. Om de honden veilig te kunnen vervoeren, beschikt de bus over een speciaal ventilatiesysteem en heeft elke hond zijn eigen transportbench. Verder zijn er brandblussers en een EHBO-kit aanwezig en wordt de bus dagelijks gereinigd en ontsmet.

​Dierentaxi
Als u geen vervoer of tijd heeft en uw huisdier bijvoorbeeld naar de dierenarts moet of een afspraak bij de trimsalon heeft, dan haal ik uw dier bij u thuis op en rijd alleen of met u samen naar de bestemming. Dit kan een enkele rit of een retour zijn.

Hondenuitlaatservice Middelburg
Hondenoppas Middelburg