Hondenopvang
Hondenoppas

Waarom een hondenuitlaatservice

Niet iedereen is in staat om zijn hond voldoende beweging te geven. Honden zijn roedeldieren en de meeste honden willen met soortgenoten spelen en rennen. Dit is goed voor de socialisatie van uw hond. Het is fijn om te weten dat uw hond niet de hele dag alleen maar thuis ligt als u weg bent, maar zich lekker kan uitleven samen met hondenvriendjes. De lange wandeling zorgt er niet alleen voor dat uw hond fit en gezond blijft, maar het kan ook voor een positieve verandering in gedrag zorgen.
 
Soms kiezen baasjes liever voor een dagopvang in plaats van een uitlaatservice, omdat ze denken dat dit beter is voor hun hond. Dit is helaas niet altijd het geval. Doorgaans zitten er veel honden in een opvang/kennel waarvan de roedels vaak ook erg wisselend zijn. Dit kan best vermoeiend zijn voor de hond, omdat ze zich continu moeten aanpassen en alert en op hun hoede moeten zijn. Het nadeel hiervan is dat de honden eigenlijk heel de dag last van stress hebben en daarna flink uitgeput zijn bij thuiskomst. Als baasje heb je dan de neiging om te denken “Oh, kijk eens hoe lekker moe mijn hondje is? Hij heeft het vast en zeker heel erg leuk gehad!” Het nadeel van te veel stress bij een hond is dat ze sneller overprikkeld raken en dat het soms kan leiden tot negatief gedrag. Vaak is dit jammer genoeg niet altijd makkelijk te herkennen, omdat wij als mensen de hondentaal niet goed kunnen lezen.
 
De uitlaatservice is elke dag weer een leuk uitje voor de hond. Het is intensief en lang genoeg. Nadat de hondjes heerlijk samen hebben kunnen rennen en spelen, is er daarna genoeg tijd en rust om alles thuis te verwerken in de eigen vertrouwde omgeving.